Ski voorzieningen
In het centrum van het dorp zijn eveneens twee oefenweides waar de beginnende wintersporters leren skiën of snowboarden. De uitstekende ski- en snowboard leraren van de twee in Königsleiten gevestigde skischolen leren u alles over de nieuwste technieken en stijlen. De skischolen zorgen tevens voor kinderopvang tussen de middag. Boek een perfect leerprogramma van een week in groep of privé, maak schitterende skitochten of diepsneeuwafdalingen met de best geschoolde begeleiders of maak tijdens een skisafari kennis met de mooiste plekjes en hutten van het uitgestrekte skigebied van de Zillertal Arena. In de diverse sportwinkels kunt u terecht voor de verschillende wintersportartikelen en de huur van uw skimateriaal.

Skigebied
De Zillertal Arena verbindt Zell am Ziller in Tirol met Königsleiten en Hochkrimml in het Salzburgerland. De Zillertal Arena gelegen op 1.470 tot 2.302 is een zeer sneeuwzeker gebied met uiterst moderne skiliften en is het grootste skigebied van het Zillertal. In het voorjaar kunt u tot eind april nog volop zonnig skiën! De pistes in Königsleiten bieden iedere wintersporter uitdaging, van blauw tot zwart en zijn beschikbaar met diverse liften en een gondel. De pistes bevinden zich rondom de Königsleitenspitze (2315m) en een tweede groep liften op de Gerlosplatte die via een pad over de Gerlospas uitstekend bereikbaar zijn.
www.zillertalarena.at

Liften & Pisten
169 km pisten – 10 km zwart, 113 km rood en 46 km blauw. 5 wedstrijd pistes | 59 liften | 2 funparken

De Zillertal Arena Skipas
Königsleiten is de toegangspoort voor de Zillertal Arena. De Zillertal Arena Skipass en de Zillertaler Superskipas gelden ook in de Ski Arena Wildkogel in Neukirchen am Grossvenediger. Met een geldige skipas kunt u gratis gebruik maken van de skibus die rijdt tussen Neukirchen, Wald, Krimml en Königsleiten. Daarnaast kunt u met de skipas gratis over de nieuwe Gerlosplass. www.zillertalarena.at

Nieuwe gondel Königsleiten
Sinds het winterseizoen 2010/2011 is de nieuwe 8-persoons gondel in gebruik. Dit is een zeer belangrijke verbinding in het gebied. De nieuwe Dorfbahn is verbonden met een middenstation op de top van de Königsleitenspitze. Er zijn 2 aparte secties onafhankelijk van elkaar, hierdoor is het mogelijk met stormachtig weer met het onderste gedeelte omhoog te gaan tot net over de boomgrens. Een bijkomend voordeel van het Middenstation is een betere verbinding met de Sonnwendkopfbaan en een betere doorstroming van de beginnende skiërs en kinderen.

Met een lengte van 3 kilometer en een korte reistijd van circa 8 minuten tot het Bergstation op 2200 meter boven zeeniveau is de nieuwe Dorfbahn een welkome verbetering voor het dorp. Bij het bergstation is een gezellige bistro en professionele kinderopvang om de gasten de bestmogelijke comfort en verzorging te bieden met een prachtig uitzicht over het Nationale Park Hohe Tauern en de Zillertaler Alpen. Onder het basisstation is een parkeergarage met ongeveer 50 parkeerplaatsen gebouwd. Een speciaal kenmerk van het dalstation is dat er een doorgang voor de bus stopt pal voor een roltrap, die leidt tot de instap. Met deze openstelling is de gehele verkeerssituatie aanzienlijk verbeterd. Totaal heeft de Königsleiten Bergbahnen circa € 14,5 miljoen in de nieuwe Dorfbahn geïnvesteerd. Dit is een belangrijke economische en toeristische impuls voor Königsleiten, de Zillertal Arena en voor de gehele regio.