Paragliding
Bij de Pinzgauer vliegschool kunt u op het oefenterrein in Neukirchen en Bramberg paragliden. U kunt hier lessen volgen of een tandemvlucht maken met één van de ervaren instructeurs.
www.flugschule-pinzgau.at

Golfen
In Mittersill, slechts 15 minuten rijden met de auto vanaf Wald im Pinzgau, ligt de prachtig gelegen 18 holes golfbaan van Mittersill-Stuhlfelden. Golfen met unieke uitzichten op de bergen, veel water met grote hoeveelheden forellen! Meer informatie vindt u op de officiële website van de golfbaan Mittersill-Stuhlfelden.
www.golfclub-mittersill.at

Tennis & Squash
In Gerlos kunt u een tennis- en squashbaan huren. Dit tenniscentrum ligt direct naast het dalstation de “Fürstalmbahn”. Er zijn 3 tennisbanen en 2 squashbanen.

Mountainbiken en fietsen
Het Zillertal is een ideaal fiets- en mountainbike gebied. Meer dan 800 km fietsroutes nodigen uit om de onmiskenbare bergpanorama’s van het Zillertal vanuit het zadel te beleven. De mooie brede dalen bieden niet al te moeilijke fietspaden langs de rivier. Tijdens deze routes komt u langs de mooiste dalen en passeert u gezellig bergrestaurant en hutten. Voor moutainbikers zijn er echter vele routes door bergweides in het hooggebergte. De verschillende routes zijn van wegwijzers voorzien. Deze routes worden ook vermeld op de speciale mountainbikekaart. Op deze kaart staan alle 31 fietspaden en 23 mountainbiketrajecten vermeld met bijgevoegd een uitgebreide routebeschrijving. Deze kaart is onder andere te verkrijgen bij de verschillende VVV-kantoren. Ideaal voor de racefietsers zijn de bekende alpinewegen en de oversteek van de Gerlospass naar Salzburg. Voor families zijn de ruime zonnige en vaak rustige dalen ideaal. Na het fietsen nodigen meer dan 130 hutten u uit om te genieten van de populaire natuurlijke producten van het Zillertal.

Wandelen
In het Zillertal zijn de bergen zeer nadrukkelijk aanwezig. Voor mensen die van rust en actie houden zijn er tijdens de zomer maanden veel mogelijkheden om de vakantie door te brengen. De mooiste manier om deze “bergwereld” te verkennen, is te voet. Er zijn wandelroutes met een totale lengte van ruim 1000 km van makkelijk in het dal, tot uitdagend in de hogere berggebieden. Ervaren klimmers trekken er zonder gids op uit, maar gelukkig zijn er voor de minder ervaren wandelaars diverse alpine scholen die tochten aanbieden. Samen met een gids kunnen veilige, pittige tochten worden gemaakt. Er zijn diverse themawegen, natuurleer paden, prachtige routes door natuurparken en in Ginzling nabij Mayrhofen ligt er een mooi “kletter”gebied voor de klimmers.

Zomerrodelbaan Arena Coaster
Ook rodelen kunt u in het Zillertal met de Arena Coaster. Deze Alpenachtbaan staat garant voor plezier, actie en snelheid. De pret met de 1.450 m lange Coaster begint al bij het dalstation van de Zillertaler Arena in Zell en heeft een overvloed aan golven, steile bochten en jumps. Twee draaitollen van respectievelijk 360° en 540° zorgen voor extra adrenaline.
www.zillertalarena.at

Rafting
Dwars door het Zillertal loopt de rivier de Ziller. Door de enorme hoeveelheid smeltwater dat elk jaar van de Hintertuxer Gletsjer stroomt zijn de mogelijkheden tot raften hier uitstekend. U kunt kiezen voor een klassieke rafting tocht waarbij de hele familie mee kan genieten of gaan voor een sportieve, snelle afdaling door grote stroomversnellingen en gevaarlijke rotspartijen.

Nationaal Park Hohe Tauern
Een aanrader is een bezoek aan het Nationalparkzentrum Hohe Tauren! Het nationaal parkcentrum geeft informatie over de natuurhistorische highlights van het nationaal park Hohe Tauern. Van de ontstaansgeschiedenis van de Alpen, via het vliegen van de adelaars tot aan de gletsjers wachten fascinerende belevenissen erop door u ontdekt te worden.
www.nationalparkzentrum.at

Krimmler Watervallen
De Krimmler Wasserfälle liggen midden in het Nationalpak Hohe Tauern, vlakbij het dorp Krimml. Met zijn hoogte van 380 meter is het de hoogste waterval van Europa. Over deze lengte stort de Waterval in drie fasen naar beneden. Verschillende uitkijk punten langs de Gerlospass, waaronder de parkeerplaats “Wasserfallblick”, bieden prachtige uitzichten op het schouwspel.

Vrijetijdspark Zell
Op een oppervlakte van meer dan 45.000 m2 vind u alles op het gebied van recreatie: Er is een openluchtzwembad met draaikolken, glijbanen en een kinderbad. Verder is er een avonturen speelplaats, beachvolleybalveld, Fun-Court, voetbalveld, kegelbaan, minigolf, tennisbaan en een kunstijsbaan (in de winter).
www.freizeitparkzell.at

Aan het eind van het Oostenrijkse Zillertal in Tirol ligt de Hintertuxer Gletsjer. Hier vindt u de eeuwige sneeuw. Ook tijdens de zomermaanden kan er op een hoogte van 2660 m tot 3250 m nog volop geskied en gesnowboard worden. In het zomerseizoen zijn er tien stoeltjes- en sleepliften in werking op 18 km aan piste. Winterpret op eeuwige sneeuw in de zomer!
www.hintertuxergletscher.at

Gross Glockner
De Gross Glockner is de hoogste berg van Oostenrijk. Het is de droom van elke bergwandelaar om ooit een keer op deze gipfel, ook wel “het dak van Oostenrijk” genoemd, te kunnen staan. In 1800 is de Gross Glockner voor het eerst beklommen door een groep wetenschappers, diverse pioniers en berggidsen.

Alpen Zoo
De hoogst gelegen dierentuin van Europa vindt u in Innsbruck. Hij ligt op 727 m boven de zeespiegel en huisvest meer dan 2.000 dieren, die ruim 150 diersoorten vertegenwoordigen. Het is een thematische dierentuin die een interessante voorstelling geeft van de Alpijnse dierenwereld.
www.alpenzoo.at

Sterrenwacht Königsleiten
De sterrenwacht in Königsleiten werd in april 1997 met een Zeiss-Planetarium (als hoogste planetarium van Europa in het Guiness-Book) met 7 m koepel doorsnede uitgebreid, waardoor nu aan 50 personen tegelijk presentaties kunnen worden gehouden over de sterrenhemel.

Kristallenbad Wald/ Königsleiten
Het zwembad is het gehele jaar geopend en heeft een binnen en een buitenbad. Een grote overdekte glijbaan maakt het extra leuk. Als het mooi weer is kunt u genieten van de heerlijke zonneterrassen, de mooie ligweiden en de tuin. Ook heeft het zwembad een uitgebreide sauna, fitness en wellness ruimtes die u tegen betaling kunt bezoeken.
www.kristallbadwald.at

Christkönigskapelle
De “dorpskerk van Königsleiten” werd in 1989 gebouwd op een kleine heuvel in het midden van het dorp. De Christkönigs-kapel werd gewijd aan “Christus Koning” en stelt een “zwevende Christus” voor als de Verlosser. Vooral de vensters, die met de beschermheiligen van de deelstaten Salzburg en Beieren zijn beschilderd, verdienen uw aandacht. Het hele jaar worden hier regelmatig kerkdiensten voor huwelijksplechtigheden en andere vieringen gehouden.