Bereikbaarheid
Königsleiten is goed bereikbaar en ligt op circa 95 kilometer afstand van Innsbruck. De afstand van Utrecht naar Königsleiten bedraagt circa 970 kilometer. In de wintermaanden kunt u met een geldige skipas gratis gebruik maken van de dorpsbus (verwijzig naar website met dienstregeling). De bus rijdt met grote regelmaat door het hele dorp van hoger gelegen delen naar de lager gelegen delen vanaf circa 08.30 uur tot 17.30 uur. Het appartement is goed bereikbaar en ligt in het centrum van Königsleiten zeer dichtbij de oefenweide, de piste en de skilift.

Routebeschrijving naar Wald / Königsleiten
Via de autobaan: München – Königsleiten – ca. 170 km. Vanaf München richting Salzburg via de A8, bij Knooppunt München-Brunnthal volg A8/E45/E52, bij knooppunt Inntal richting Kufstein via de E45. Ausfahrt Wiesing, Achensee, Zillertal. Bij rotonde richting Gerlos, volg B169 tot Zell am Ziller. Voor benzinestation rechtsaf richting Gerlospas, B165. Na 16 km Gerlos. Volg Königsleiten, ca. 7 km. Vlak voor de toegang tot de Gerlospas, linksaf richting Königsleiten.

Met de trein
Met de trein naar de sneeuw is een goed alternatief voor de auto. Geen drukke en overvolle wegen en geen sneeuwkettingen nodig. Al decennia lang is deze treinreis naar de vele bestemmingen in Oostenrijk de meest gekozen manier van reizen onder wintersporters.

De Alpen Express Trein
De Alpen Expres staat voor rust, comfort, gezelligheid en het begin van uw vakantie. U vermijdt de ellenlange files, gevaarlijke verkeerssituaties en het slechte weer.

De Alpen Expres vertrekt iedere vrijdagavond vanuit station Utrecht Centraal, ‘s-Hertogenbosch en Venlo naar de Oostenrijkse Alpen. ‘s Morgens komt u aan op het station van uw bestemming. Vanaf hier brengt een lokale transfer u naar uw vakantieadres. Op de terugreis wordt u weer opgehaald en naar het station gebracht. De Alpen Expres vertrekt op zaterdagavond naar Nederland, dit betekent voor u een extra dag om te skiën!

Voor meer informatie, bestemmingen en online boeken zie de website www.alpenexpres.nl.

De SKI trein
Ook de Ski-Trein rijdt in het wintersportseizoen iedere vrijdagavond van Nederland naar Oostenrijk en komt daar zaterdagochtend aan. De trein gaat terug op zaterdagavond en is dan zondagochtend weer in Nederland. De Ski-Trein bestaat uit twee delen: de standaard en de Ski-Trein Disco. Met de standaard Ski-Trein reist u voordelig en eenvoudig naar Oostenrijk. Het discodeel is er voor de feestvierders (jongeren). Het is een apart gedeelte van de trein. U kunt dus niet van de standaard Ski-Trein naar het discogedeelte of omgekeerd.

Voor meer informatie en online boeken zie de website www.skitrein.nl.

Met het vliegtuig
De reis met de auto of bus naar de wintersport is voor sommige mensen een beproeving die ze liever vermijden. Naast de trein kunt u ook met het vliegtuig naar Oostenrijk. U kunt vliegen op de luchthavens: Innsbruck, München of Salzburg. Innsbruck is de dichtsbijzijnde luchthaven, gelegen op circa 95 kilometer afstand van Königsleiten, dit is ongeveer één uur per auto reizen naar Königsleiten. München en Salzburg bevinden zich op een afstand van ruim 2 uur van Königsleiten. Vanaf Amsterdam is het met een rechtstreekse vlucht circa 1,5 uur vliegen naar Innsbruck. Nederlands grootste low-cost maatschappij Transavia vliegt vanuit Nederland tijdens het wintersportseizoen 15 keer per week naar Innsbruck. Rotterdam heeft een dagelijks vertrek naar de hoofdstad van Tirol, vanaf Amsterdam vliegt Transavia ook 7x per week, waaronder 2x op zaterdag en 1x per week vanaf Eindhoven. Daarnaast biedt de airline ook vluchten naar Innsbruck aan vanaf de luchthaven Brussel en wel 3x per week. In de overige maanden vliegt Transavia 2x per week naar Innsbruck en in de zomermaanden juli en augustus 3x per week. Meer informatie vindt u op www.transavia.com.

Taxi
Voor vervoer vanaf de luchthaven of het treinstation naar Königsleiten, Hochkrimml en Wald: Kammerlander Reisen Gmbh Taxi – Mietwagen – Bus Tel. +43(0)5284 5206 Mobil: +43(0)664 140 40 41 e-mail: info@kammerlander.at

Autobahnvignet
Men is verplicht om op de Oostenrijkse auto snelwegen een Autobahnvignet te hebben. Aanhangers / Caravans tot 3500 kg hebben geen vignet nodig. Het Autobahnvignet is in Oostenrijk o.a verkrijgbaar bij alle snelweggrensovergangen en in zuiden van Duitsland. In Nederland kunt u het Autobahnvignet voor personenauto’s en motoren verkrijgen bij de ANWB.

Veiligheidsvesten
Veiligheidsvest verplicht
In Oostenrijk staat de veiligheid van de mens voorop! Het gebruik van het veiligheidsvest is daarom ook verplicht gesteld:

U dient voor alle inzittende 1 veiligheidsvest bij u te hebben
De verplichting tot het dragen en meevoeren van het veiligheidsvest betreft alle inzittende van het voertuig

Winterbanden en sneeuwkettingen
Voor alle wintersportlanden geldt dat het niet rijden op winterbanden kan leiden tot (mede) aansprakelijkheid voor ongevallen omdat de bestuurder van een auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties.

Duitsland en nu Oostenrijk (m.i.v. 1 januari 2008) gaan daarin nog een stap verder: Vanaf mei 2006 moeten auto’s (dus ook Nederlandse auto’s) in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Onder die winteruitrusting vallen met name voor winterse omstandigheden geschikte banden en voldoende ruitensproeiervloeistof.

Op sommige plaatsen zijn sneeuwkettingen verplicht, dat wordt aangegeven met het verkeersbord. Breng uw auto, uzelf en/of uw gezin niet nodeloos in gevaar omdat u het niet nodig vond om te investeren in een paar goeie en makkelijk te monteren sneeuwkettingen. U zal uzelf eeuwig dankbaar zijn als u in het donker aan komt midden in een sneeuwbui en het zwaar vriest. Daarnaast bent u vermoeid en staat u ongemakkelijk langs de kant van de weg in diepe sneeuw met uw handen diep in uw volgelopen wielkasten te zoeken. Op dat moment wilt u maar 1 ding. En dat is zo snel mogelijk klaar zijn. Ook op de terugweg over de bergpas naar beneden toe, kunnen sneeuwkettingen van levensbelang zijn bij gladheid en slechtweer.